Контрнаступ ЗСУ: експерт вказав на важливу особливість стратегії українських сил / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На відміну від росіян, українські сили під час свого контрнаступу будуть ретельно стежити за реакцією ворога на ті чи інші військові стратегії. Таку думку в коментарі Sky News озвучив аналітик з питань оборони і безпеки Майкл Кларк.

Аналітик упевнений, що український контрнаступ буде супроводжуватися безліччю неправдивих цілей, спроб і випробувань. Він припускає, що українські захисники можуть чинити тиск на росіян в районі Кремінної, Соледара, Бахмута, Авдіївки та Вугледара з метою подивитися, як на ці локальні операції реагуватимуть росіяни. Тільки після цього, вважає Кларк, стане ясно, де Україна справді буде намагатися прорвати лінію фронту.

Що стосується ситуації в Бахмуті, аналітик припускає, що українські сили оборони намагаються відрізати російські війська, розташовані в центрі південно-східного міста, оточивши їх з півночі і півдня.

Відео дня

"Можливо, йому (ватажкові ПВК "Вагнера" Пригожину – УНІАН) доведеться піти з Бахмута, взявши сім восьмих міста", – зазначає експерт.

Контрнаступ України - що потрібно знати

Протягом останніх тижнів Україна готується до масштабного контрнаступу, накопичуючи зброю і формуючи нові бригади.

На початку місяця міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що все необхідне вже готове для контрнаступу. В кінці квітня він повідомляв, що підготовка на фінішній прямій і війська чекають на рішення командування про атаку і необхідну погоду.

Водночас президент України Володимир Зеленський 11 травня зазначав, що військам потрібно більше часу для початку контрнаступу. За його словами, все ще очікуються поставки військової допомоги, обіцяної партнерами.

Що стосується очікуваного результату операції, глава держави не береться стверджувати, що вдасться домогтися повного відновлення суверенітету країни.

Вас також можуть зацікавити новини: