ЗСУ контрнаступають на кількох напрямках: де мають успіх

Також підрозділи ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

ЗСУ станом на 30 червня продовжують вести наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема, закріплюються у Запорізькій області, а також тиснуть на фланги росіян у Бахмуті Донецької області, повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов.

"На напрямках Левадне - Приютне, Мала Токмачка - Очеретувате мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - сказав Ковальов.

Підрозділами ЗСУ на напрямку Привілля-Залізнянське також було досягнуто часткового успіху.

Окремо зауважується, що на флангах міста Бахмут ЗСУ чинять тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів. Наші захисники мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також підрозділи ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

Контрнаступ ЗСУ - головне

Як зауважував раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Сили оборони України перехопили ініціативу на Бахмутському напрямку. Інститут вивчення війни вранці 30 червня зауважив, що українські сили вели наступ у західній частині Запорізької області та на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями.

За словами екс-командира "Азову" майора ЗСУ Максима Жоріна, бої за Бахмут тривають вже безпосередньо в самому місті. Зараз українські сили рухаються до того, щоб контролювати всі необхідні висоти на флангах Бахмуту.

Але на Заході всього ще наполягають, що прогрес початку українського контрнаступу ледь помітний і хочуть швидших результатів. На думку польського євродепутата Вітольда Яна Ващиковського, якщо наступ ЗСУ не матиме успіху до жовтня, то Європа наполягатиме на "заморожуванні" війни.

Згідно з даними Bellingcat, Росія може розглядати тактику затоплення Токмака, щоб не допустити просування ЗСУ. З цією метою окупанти побудували дамбу на околицях міста. Вказаний крок є частиною ширшої тенденції створення Росією водних перешкод для українського контрнаступу, як було, наприклад, у випадку з греблею Каховської ГЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: