Зараз українські сили рухаються до того, щоб контролювати всі необхідні висоти на флангах Бахмуту  / t.me/DPSUkr

На Бахмутському напрямку - і на флангах, і безпосередньо у самому місті - йдуть цілодобові бої, повідомив екс-командир "Азову", майор ЗСУ Максим Жорін. Генштаб у свіжих звітах, своєю чергою, згадував про успіхи на підступах до міста.

"Якщо раніше українські сили тримали оборону, то тепер з нашої сторони бої переважно наступального характеру", - поділився Жорін.

Під тиском захисників росіяни змушені майже щодня залишати позиції і відступати, додав військовий. За його словами, ЗСУ мають певний результат і за вчорашній день.

Відео дня

"Зараз українські сили рухаються до того, щоб контролювати всі необхідні висоти на флангах Бахмуту. Той, хто володіє висотами, має більше можливостей завдавати ураження, контролює оперативний простір навколо. А далі - це плацдарм для подальшого просування, тактичного оточення міста, а потім і його звільнення", - розповів боєць.

Контрнаступ ЗСУ - ситуація у Бахмуті

Вранці у Генштабі доповіли про успіхи ЗСУ на флангах біля Бахмуту та закріпленні Сил оборони на досягнутих рубежах. Йшлося, зокрема, про мали частковий успіх на напрямку Рівнопіль-Володине.

Як зазначив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, на Бахмутському напрямку захисники перехопили стратегічну ініціативу і ведуть наступальні дії широким фронтом.

Ворог водночас підтягує туди резерви і чіпляється за Бахмут усіма своїми силами. До прикладу, відомо про перекидання Росією на Бахмутський напрямок з Лиманського повітряно-десантного полку.

Наразі наступальна операція ЗСУ триває на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках.

Але на Заході всього ще наполягають, що прогрес початку українського контрнаступу ледь помітний і хочуть швидших результатів. На думку польського євродепутата Вітольда Яна Ващиковського, якщо наступ ЗСУ не матиме успіху до жовтня, то Європа наполягатиме на "заморожуванні" війни.

Вас також можуть зацікавити новини: