ЗСУ пішли в наступ на півдні / фото censor.net

Військовий експерт Олег Жданов спрогнозував, що буде з угрупованням російських військ, яке затиснуте між українськими бійцями та правим берегом Дніпра у Херсонській області.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю "ГРОШІ".

"Це результат нашої плідної роботи та пролитого поту і крові наших солдатів. Ми місяць "прасуємо" це угруповання з повітря та артилерії, максимально знижуючи її боєздатність за рахунок знищення логістики, матеріально-технічних запасів, – заявив Жданов. – У кінцевому підсумку однією з цілей цієї операції було примусити росіян здатися або піти, або загинути під нашими снарядами".

За словами експерта, на цей час на півдні України знаходиться не тільки найбільша за чисельністю (до 25 тисяч особового складу), але і найбільш боєздатна частина російських військ.

"Не можна сказати, скільки у процентному співвідношенні здадуться, скільки загине, скільки втече. Вони зараз вже намагаються виводити особовий склад, використовуючи легкі плавзасоби. Вже ніхто баржі не тягне, пороми на понтонах. Мости ми контролюємо, вони бояться заходити на міст, тому що в будь-який момент може прилетіти. Якась частина піде по воді на плавзасобах, якась частина загине, якась частина здасться... Оцінити дуже важко, все покаже бій. Все буде залежати від того, чи буде їм куди бігти", – зазначив Жданов.

"У Херсоні тилові частини починають грабіж квартир. Є інформація від місцевих жителів, що вони обносять квартири, відбирають побутову техніку. Вони прекрасно розуміють, що у них десь там є в запасі човен, пліт якийсь, і вони з цим барахлом попливуть на лівий берег. А у тих, хто на передовій, дві думки: як би не загинути, і якщо нікуди бігти, то давайте здаватися в полон", – додав експерт.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні Сили України 29 серпня пішли в наступ на півдні. Українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Того дня стало відомо, що окупанти почали тікати: 109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Станом на 13 вересня повідомлялося, що ЗСУ просуваються на Херсонському напрямку, але не називають звільнені населені пункти з метою дотримання норм безпеки.

Полковник у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан розповів, що заважає українським бійцям звільнити Херсон.