Армія РФ використовує проти ЗСУ іранські дрони Shahed 136 / фото mil.in.ua

Військовий експерт Олег Жданов розкрив основні характеристики іранських безпілотників Shahed 136, які почали активно використовувати російські військові на війні в Україні.

Яку загрозу несуть для ЗСУ ці дрони, експерт розповів у YouTube.

"Це дрон-камікадзе, тобто він безповоротний. Він відноситься до класу баражуючих боєприпасів. Дрон якийсь час може перебувати в повітрі, але потім він повинен вразити ціль або він просто впаде на землю і вибухне, як звичайний снаряд, якщо його не використовують в якості ударного дрона", – заявив Жданов.

"Дальність польоту дрона становить близько від 1,5 до 3 кілометрів. Швидкість у нього – 185 км/год, розмах крил – 2,5 метра, довжина самого дрона – 3 метри, вага – 200 кілограм, головна частина може становити до 50 кілограм вибухівки. Це приблизні дані", – додав експерт.

За його словами, зазначені безпілотники можна збивати зі стрілецької зброї:

"Кажуть, що він летить дуже низько, дуже голосно у нього працює двигун, тому його добре чутно, і з його наближенням можна відкривати вогонь зі стрілецької зброї. Плюс невелика висота польоту дає шанси застосувати проти нього так звані протидронові рушниці".

Раніше повідомлялося, що використання Росією іранських дронів створить складнощі для українських військ.

Вас також можуть зацікавити новини: