Українські захисники подолали смугу забезпечення противника, зазначив аналітик / скріншот

На низці напрямків українські воїни подолали ворожу смугу забезпечення, яка є найбільш щільно замінованою ділянкою першої лінії оборони російських загарбників.

На кількох напрямках наші захисники вже вийшли на основну лінію оборони ворога, і там питання щодо мінування дещо пом'якшуються, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "FreeДом". За його словами, там виникають інші проблеми, зокрема, лінії оборони більш фортифікаційно укріплені.

"...добре, ми на низці напрямків вже вийшли за межі смуги забезпечення, яка є найбільш щільно замінованою ділянкою першої лінії оборони, вийшли на основну лінію оборони на кількох напрямків і там питання щодо мінування, вони дещо вже пом'якшуються. Вони не настільки замінували ці ділянки...", - зазначив аналітик.

Контрнаступ України триває - новини, які варто знати

На початку червня президент Володимир Зеленський підтвердив, що контрнаступ 2023 року розпочався, і українські військові були налаштовані позитивно. Українські воїни вже звільнили низку населених пунктів, у тому числі Старомайорське Донецької області.

Вранці 10 серпня Генштаб Збройних сил України повідомив, що бійці продовжуються рухатися вперед на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Росія в Україні зазнала дуже великих втрат. Загальні втрати ворога на 10 серпня 2023 року складають приблизно 252 200 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: