Жданов відповів, Коли ЗСУ зможуть розпочати контрнаступ / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов висловив думку, коли Збройні сили України почнуть контрнаступ, назвавши дві головні для цього умови.

"Як тільки у нас буде готове угруповання військ для нанесення контрудару або для контрнаступу, я думаю, що Генеральний штаб почне цю контрнаступальну операцію, - зазначив експерт. Треба забезпечити максимальне нанесення втрат російській армії. Те, що ми робимо сьогодні, - намагаємося максимально вибивати особовий склад, знищувати техніку та озброєння військ РФ. За цієї умови - так. Я не думаю, що хтось буде чекати. І Росія не чекатиме. Вона вже сьогодні намагається".

За його словами, росіяни вже почали наступ на окремих напрямках, вони не можуть зупинитися і намагаються нарощувати зусилля, що призводить до ще більших втрат:

Відео дня

"Отже, навіть з урахуванням часткової втрати території, ми зараз у величезній перевазі".

Війна в Україні - останні новини

За даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого 2022 року орієнтовно становлять 116 тисяч 950 осіб особового складу.

Російські війська не залишає своїх намірів захопити повністю Донецьку область і ведуть наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Також повідомлялося, що росіяни стягують техніку з Маріуполя на запорізький напрямок.