Бахмут фактично знищений росіянами / скріншот

Український журналіст та головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов показав, який нині вигляд має Бахмут Донецької області. Це - місто, за яке точаться запеклі бої.

Запис, опублікований на YouTube-каналі журналіста, було знято з висоти пташиного польоту за допомогою квадрокоптера. Ворог з артилерії та мінометів знищує цивільну інфраструктуру, намагається розв’язати вуличні бої.

Та оборона Бахмута триває попри те, що росіяни постійно атакують. Це наразі - найгарячіша точка фронту.

Ситуація в Бахмуті сьогодні

За Бахмут Донецької області вже не перший місяць точаться запеклі бої. Та ЗСУ відбивають атаки російських окупантів.  Повідомлялося, що Збройні Сили України тримають оборону Бахмута, щоб досягти важливих цілей. Українські військові не дозволяють окупантам вийти на оперативний простір.

17 грудня Головне управління розвідки Міноборони України показало розгромлені позиції російських окупантів під Бахмутом Донецької області.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Бахмут має важливе значення і якщо російські окупанти його захоплять, то зроблять з цього "взяття Берліна". 

Своєю чергою, командир штурмового загону Руслан "Пісня" Качуровський в інтерв'ю УНІАН розповів про ситуацію в Бахмуті, чому ця ділянка фронту важлива для росіян, чи українські сили зможуть втримати контроль над містом, і як багато людей залишаються жити під обстрілами.

Також нещодавно один із найкращих підрозділів ПТРК "Дайвер" вперше показав унікальний бій під Бахмутом - знищення незахищеного та новітнього російського танка Т-90М "Прорив" пострілом ракети "Стугна".

Крім того, штурмові групи 71-ї окремої єгерської бригади разом з іншими підрозділами розгромили російських окупантів та зайняли ворожі позиції біля Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: