Повідомлялося про нібито знищення кількох західних БМП / фото wikimedia.org

Днями в інформпросторі з'явилося повідомлення від журналіста Bild Юліана Рьопке про українські втрати у техніці під час боїв у Запорізькій області, він писав про нібито один втрачений Leopard 2 та 13 БМП Bradley.

В ефірі ТСН. Тиждень на каналі 1+1 військовий кореспондент Андрій Цаплієнко наголосив, що йдеться не про підбиту техніку ЗСУ.

"На відео й на фото видно, що люки відкриті, значить, підірвались на мінах, й екіпажі евакуювалися. Так, це війна й змагання, хто кого перехитрить. На жаль, воювати без втрат людей і техніки ні в кого ще не вийшло", - наголосив журналіст.

Він висловив сподівання, що це всі розуміють, адже це війна проти глибоко ешелонованої оборони. ЗСУ можуть втратити багато техніки, це - частина наступу, каже військовий кореспондент.

"Але головне - це наші люди. На відео, яке, як заявляють, зняте під час цього бою, видно, настільки чітко наші військові діють навіть під шаленим вогнем і допомагають один одному під час евакуації", - заявив Цаплієнко.

Він додав, що, за його інформацією, окупанти побачили цю колону й справді вирішили, що наступ вже почався, а під нього "засвітили" свої приховані артилерійські резерви. "Ми їм віддячили - за перші дні цього тижня до 50 артсистем "відмінусували", вони у росіян перестали існувати", - підсумував військкор.

Повідомлення про те, що ЗСУ втратили Leopard і БМП Bradley

9 червня 2023 року військовий оглядач Bild Юліан Рьопке написав, що у боях на Запорізькому напрямку протягом 8 червня українська армія втратила два танки Leopard 2 і 13 БМП Bradley.

Того ж дня головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус на тлі чуток про втрату своєю бригадою Leopard і Bradley записав звернення.

Згодом у мережі з'явилося відео нібито запеклого бою українських воїнів з окупантами, під час якого ЗСУ втратили танк Leopard 2 і кілька БМП Bradley.

Вас також можуть зацікавити новини: