Росія перекидає війська / фото ua.depositphotos.com

Росія у терміновому порядку перекидає війська з Бєлгородської області на Запорізький напрямок фронту в Україні.

"Є інформація про те, що ворог підтягує на Запорізький напрямок значні резерви, як людські, так і техніку. Є полонені з бригади, які до цього були на чергуванні у Бєлгороді", - розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він нагадав, що Запорізький (Таврійський) напрямок - на сьогоднішній день "найгарячіший":

"Тут ЗСУ ведуть наступальні дії. Закінчується перший тиждень бойових дій на цьому напрямку. Вій дуже важкий. З'явилося відео боїв, не завжди вдалих. Але, тим не менш, у нас і тут все одно є успіхи".

При цьому він згадав населені пункти Лобкове, Левадне, Работине, Вербове та Велику Новосілку, де є просування ЗСУ.

"Досить важко, тому що це перша лінія оборони. Тут найбільш мотивовані, найбільші укріплення... Отже,є успіх. Так, він дається важко. Так, це наступ, і втрати будуть як у техніці, так і в людях, на превеликий жаль, але без цього не можна", - заявив Жданов.

При цьому він закликав усіх черпати інформацію з офіційних джерел:

"Відео з нашою колоною, яка потрапила на мінне поле і була обстріляна російською артилерією, де був пошкоджений танк Leopard і 5 БМП M2 Bradley, третю добу тиражує російська пропаганда і подає це так, як ніби вони 100 тисяч п'ятсот бойових броньованих машин і танків вже знищили, вже всіх перемогли... Дивіться на наше зведення, в якій кратності втрачає техніку і озброєння рашистська сторона".

Війна в Україні - нові успіхи ЗСУ

Повідомлялося, що воїни 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша разом з іншими підрозділами Сил оборони України звільнили населений пункт Благодатне в Донецькій області.

А на Запорізькому напрямку ЗСУ прицільним вогнем "рознесли" колону російської техніки.