Ловець Шахедів: менш ніж за дві доби українці зібрали 150 мільйонів на антидронну систему

За словами Федорова, ціллю було зібрати 100 мільйонів.

Менш ніж за дві доби зібрано 150 мільйонів гривень на потужну антидронну систему "Ловець Шахедів".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"150 мільйонів гривень менш ніж за дві доби на потужну антидронну систему зібрали monobank, Лачен та UNITED24", - зазначив він.

За словами Федорова, ціллю було зібрати 100 мільйонів.

"Але завдяки вашій космічній підтримці на банки моно впало в половину більше. Дякую за кожен донат. 1000 ексклюзивних браслетів з останньої довоєнної партії Азовсталі з написом "Вірю в ЗСУ", 100 з яких особисто підписав Валерій Залужний роіграємо вже незабаром", - заявив він.

Іранські дрони-камікадзе на озброєнні РФ - що відомо

У середині серпня стало відомо, що РФ придбала у іранської сторони тисячу дронів, зокрема, дрони-камікадзе. Офіційно Іран продовжує заперечувати надання безпілотників РФ. На тлі цього Україна звернулася до Ізраїлю з проханням поділитися розвідданими про будь-яку підтримку, яку Іран надає російським військовим у війні.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, за даними української розвідки, загалом Росія замовила в Ірані 2400 безпілотників.

Перший іранський дрон захисники України збили 13 вересня в Харківській області. А 23 вересня українські зенітники збили ударний безпілотник Mohajer-6, Тепер цей безпілотний літальний апарат використовують ВСУ.

10 і 11 жовтня російські війська масовано атакували Україну. Крім різних типів ракет, використовувалися і дрони-камікадзе. Ворог направив дрони на Кривий Ріг для атаки на критичну інфраструктуру, у Вінницькій області ними атакували теплоелектростанцію.

14 жовтня до Дня захисників і захисниць України за ініціативи United24, Монобанку та волонтера Ігоря Лаченкова було запущено збір коштів на закупівлю "Ловця Шахедів" – системи протидії дронам, яка допоможе знищувати ворожі безпілотні літальні апарати.

Вас також можуть зацікавити новини: