Олександр Лукашенко за певної умови може залучити білоруську армію до війни проти України, попередив опозиціонер / фото getty images

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко здатен залучити білоруських військових до війни Росії проти України, якщо від нього це вимагатимуть, погрожуючи вбивством.

Лукашенко чудово розуміє, що президент РФ Володимир Путін програв війну, розповів полковник російської Федеральної служби безпеки у відставці, російський опозиціонер Геннадій Гудков в інтерв'ю журналісту й засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

На його думку, псевдопрезидент Білорусі також усвідомлює, що його влада тримається лише на багнетах силовиків.

Відео дня

"…якщо він цих силовиків кине на гарматне м'ясо – як би вони його не скинули самі або допомогли йому позбутися цієї посади. З іншого боку, Путін його підтискає. Грошей немає, а Путін дає йому гроші, щоб він годував силовиків", – зазначив співбесідник.

Опозиціонер додав, що Лукашенко в дуже "хріновій" ситуації, оскільки, якщо він кине у бій силовиків, то вони можуть образитись і повалити його.

"…я особисто думаю, що він до останнього зображатиме лояльність Путіну. Він уже 20 років йому все обіцяє і нічого не робить. Він буде використовувати цю тактику до кінця, поки йому до скроні не приставлять пістолет і не скажуть: "Або ми тебе зараз грохнемо, або ти вступаєш у війну", – поділився думкою Гудков.

Війна проти України  найважливіші новини

Білоруська влада надала свою землю Росії для здійснення широкомасштабного вторгнення в Україну.

З Білорусі не раз обстрілювали нашу землю. Спершу Олександр Лукашенко стверджував, що його країна не воює проти української держави, але згодом визнав причетність до війни. Псевдопрезидент зазначив, що Білорусь не відправляє своїх солдат в Україну.

10 жовтня він оголосив про розгортання спільного угруповання військ Білорусі та РФ. Пізніше на білоруську територію прибули російські мобілізовані.

Генштаб Збройних сил України попередив, що є загроза нового наступу з Білорусі. Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов наприкінці жовтня зазначав, що немає жодних ознак того, що у Білорусі готуються ударні угруповання для наступу на Волинь.

Вас також можуть зацікавити новини: