Ворог намагається захопити Авдіївку, але ЗСУ дають відсіч / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман вважає, що як і в Бахмута, місією Авдіївки може стати нищення великої кількості ворога.

Для телеканалу "Еспресо" Гетьман зауважив, що взяття росіянами Авдіївки не змінить стратегічний перебіг війни.

"Давай-те я буду триматися думок людей, які в цьому розбираються не найгірше. Це, наприклад Американський інститут дослідження війни, який проаналізував ситуацію, який чудово розуміється. От навіть якщо доведеться відходити з Авдіївки - суттєво стратегічних змін на східному фронті, як ми називаємо фронт від Куп'янська до Вугледара, не буде", - сказав Гетьман.

Відео дня

Він також додав, що Авдіївка може стати другим Бахмутом, адже буде виконувати свою військову місію - нищення великої кількості ворога.

"Під Бахмутом ворог поклав близько 50 тис., на кожних 42 см Бахмутської території - одне життя російського військового. Що вони досягли? Нічого. Що змінилося? Змінилося те, що ми зараз атакуємо й намагаємося звільнити Бахмут не несучи таких великих втрат, як у росіян. Так само може статися і з Авдіївкою, що перемоловши дуже велику кількість ворога нам доведеться відходити з цього міста й принципово нічого не зміниться", - додав експерт.

Війна в Україні - бої за Авдіївку

За даними Міноборони України, окупанти у боях під Авдіївкою втратили вже близько 4 тисяч солдат.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав тактику ворога в районі міста суїцидальною.

У ранковому зведенні Генштабу від 29 жовтня росіяни продовжили спроби оточити Авдіївку і отримали "по зубах".

Вас також можуть зацікавити новини: