Ворог намагається захопити Авдіївку / фото телеграм канал Ганна Маляр

Російське керівництво переконано, що якщо окупаційна армія переможе в боях під Авдіївкою, це змусить Україну піти на перемовини і погодитись на "заморозку" війни на умовах Кремля.

"Я не знаю, чому вони вважають, що ми погодимося вести перемовини з ними. Але при досягненні цієї мети вони розраховують на те, що "посадять" Україну за стіл перемовин для того, щоб зупинити цю війну на актуальній лінії фронту. Тобто з урахуванням тих територій, які вони захопили, зокрема на Херсонщині, в Запорізькій, Донецькій області. А далі, ймовірно, вони планують накопичувати сили і в якійсь середньостроковій перспективі знову розпочати наступ вже на більш вигідних умовах", - розповів військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу "Еспресо".

За оцінкою експерта, загарбники продовжать продавлювати оборону ЗСУ в Авдіївці. Наразі десятки бригад та полків ворожої армії вже готові наступати на Авдіївку. 

Відео дня

"Ситуація там важка, окупанти далі будуть перекидати туди підкріплення для того, щоб здійснити оточення Авдіївки і домогтися цілей. Вони йдуть вперед, у них є певні успіхи на півночі Авдіївки, оскільки саме там вони зараз просунулись до залізниці. На півдні від Авдіївки в них менше просувань, частково там ЗСУ намагаються відбивати позиції РФ", - зазначив Поповий.

За його словами, росіяни вважають, що міжнародна ситуація зараз для них є сприятливою стосовно таких цілей. Зокрема, це пов'язано з незрозумілою ситуацію з допомогою від США Україні.

"Новий спікер Палати представників наче каже схвальні речі, але поки що це до справи не доходить", - підсумував експерт.

Війна в Україні - бої за Авдіївку

За даними Міноборони України, окупанти у боях під Авдіївкою втратили вже близько 4 тисяч солдат.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав тактику ворога в районі міста суїцидальною.

У ранковому зведенні Генштабу від 29 жовтня росіяни продовжили спроби оточити Авдіївку і отримали "по зубах".

Вас також можуть зацікавити новини: