Мобілізація не допоможе Росії досягти перелому у війні / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що оголошення нової мобілізації в Росії не допоможе ворогу досягти перелому у війні. У сучасній війні кількість військ не відіграє основну роль. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" він наголосив, що якщо Росія піде на збільшення чисельності своєї армії, українській стороні навряд чи треба діяти симетрично. 

"Валерій Залужний про це говорив у своєму інтерв'ю. Він сказав, що йому поки що люди не потрібні. Йому потрібна техніка та зброя. Він говорить правильні речі, оскільки ми живемо у XXI столітті. У сучасній війні кількість військ не відіграє ключову роль", – пояснив Самусь.

Відео дня

За словами експерта, повна мобілізація у Росії не змінить стратегічну ініціативу України у цій війні.

"Я переконаний, що збільшення чисельності військ для Росії нічого вже змінить. Оскільки стратегічна ініціатива знаходиться в руках України. І, якщо ми далі будемо отримувати високоточну та сучасну зброю, то скільки б росіяни не мобілізували людей, для них ситуація не зміниться. Ми й далі будемо поступово знищувати їхні склади, штаби та місця дислокації особового складу", – зауважив Самусь. 

Мобілізація в Росії: що відомо

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про проведення в Росії так званої "часткової мобілізації". Офіційно планували призвати біля 300 тисяч людей. Уже в жовтні мобілізацію в РФ "зупинили", хоча фактично вона триває і досі.

Так, на початку листопада черговий такий випадок зафіксували в Уфі. Місцевому мешканцю видали повістку і запросили на мобілізацію. Примітно, що повістку росіянину вручали по телефону.

Раніше також повідомлялося, що воєнком Тюменської області Олексій Кулічков заявив, що більшість "помилково призваних" за мобілізацією російських військових "самі винні" в ситуації, що склалася. За його словами, росіяни зобов'язані були вчасно подати свої облікові дані.

Вас також можуть зацікавити новини: