Олег Жданов вказав на "підводні камені" щодо мобілізації ув'язнених в нашій країні / колаж з фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Мобілізація в Україні сьогодні триває, і полковник запасу Збройних сил нашої держави Олег Жданов висловився про те, чи варто набирати до лав наших захисників ув'язнених.

Військовий експерт сказав виданню "Фокус", що "завжди важливо розуміти, навіщо злочинець потрібен армії, чи є у нього бойовий досвід, наскільки важкий злочин він скоїв". За його словами, з цим необхідно розбиратися, щоб потім не вийшло так, що до лав армії України потрапили ґвалтівники, вбивці та рецидивісти, і з'явилися такі ж проблеми, як у Росії.

У Міністерстві юстиції поділилися, що минулого року указом президента Володимира Зеленського помилувані 363 особи, і всі вони захотіли поповнити лави української армії. Журналісти з'ясували, що мобілізація в більшості випадків торкнулася засуджених військових, у тому числі зі скандального батальйону "Торнадо".

Відео дня

"Однак механізм не отримав масового застосування, і з часом про мобілізацію ув'язнених забули, на відміну від російської армії, куди зеків вербували тисячами", - наголошується у матеріалі.

Нагадаємо, не раз з'являлася інформація, що колишні російські в'язні, які воювали в Україні, після повернення в РФ скоювали страшні злочини. Зокрема, в середині серпня поточного року журналісти дізналися, що окупант зґвалтував 13-річну племінницю.

Важливі новини України щодо мобілізації - сьогодні це варто прочитати

Нардеп-"слуга народу" Мар'яна Безугла в грудні написала, що у Верховній Раді хочуть зобов'язати всіх жінок, які можуть служити в армії, стати на військовий облік.

Після цього начальник служби зі зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо запевнив, що в нашій державі немає потреби мобілізувати жінок. Головнокомандувач української армії Валерій Залужний говорив, що мобілізація 2023 просто має бути повернута в ті рамки, в яких проходила раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: