В Херсонській області продовжується евакуація / скріншот

Наразі із підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС районів Херсонської області евакуйовано 1700 людей.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram. "Триває евакуація населення. Ситуація контрольована. Станом на 13.00 евакуйовано 1700 осіб", - сказав він.

За його словами, окупанти продовжують обстріли житлових кварталів, наражаючи на небезпеку людей, які рятуються від води, та тих, хто їм допомагає.

Відео дня

Водночас, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що всього фактично підтоплено 29 населених пунктів, із них 19 - на підконтрольній Україні території, а 10 - під тимчасовою окупацією. 

"У регіоні працюють майже 1600 рятувальників та поліцейських і близько 300 одиниць спецтехніки. В разі необхідності буде збільшена кількість пунктів надання допомоги. Доручив провести роботу щодо оцінки екологічної загрози. Маємо розуміти, що зі сміттєзвалищами, із кладовищами, складами добрив, із мінною безпекою. І зробити все, щоби наші люди відчували, що є влада і є допомога", - заявив міністр.

Підрив Каховської ГЕС

Вночі, 6 червня, російські загарбники підірвали Каховську дамбу. В "Укргідроенерго" зазначили, що Каховська ГЕС не підлягає відновленню в її колишньому вигляді, обладнання машинного залу повністю знищено. 

На засіданні РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського було погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягти Росію до відповідальності за цей теракт.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що причетність Росії до підриву Каховської ГЕС доводить низка публічної інформації.

Вас також можуть зацікавити новини: