Петро Черник оцінив, чи здатні окупанти піти в наступ на Харків / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Останніми тижнями в інформаційному полі активно обговорюють загрозу наступу російських окупантів на Харків. Військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Петро Черник пояснив, чи здатен ворог піти на це зараз.

"Ми дуже сильно випереджаємо обставини. Немає поки що дійсно серйозної аналітичної інформації, що противник зосередив на цьому напрямку хоча б 40-тисячний корпус. Ми ж розуміємо, що це місто-мільйонник, яке укріплювалося два роки. Попри те, що зараз Харків переживає жахливий ракетно-бомбовий удар, місто стоїть і тримається", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

Черник нагадав, що Бахмут із населенням у 70 тисяч ворог проходив більше, ніж 10 місяців.

Відео дня

"Маленьку Авдіївку ворог проходив 10 років. Особливо важкими є останні 4 місяці, допоки вони по-справжньому все не протиснули. Тому казати про те, що Харків уже під серйозною загрозою у частині сухопутної операції, на цю хвилину не зовсім коректно", – резюмував він. 

Загроза наступу на Харків: що кажуть у ЗСУ, влада та експерти

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, коментуючи інформацію про можливий наступ окупантів на Харків, заявив, що вживаються всі заходи для адекватного реагування на таку ймовірність. За його словами, "якщо росіяни рушать туди знову, Харків стане для них фатальним містом". 

Мер Харкова Ігор Терехов каже, що паніки в місті немає. Він наголосив, що головна проблема для Харкова – це не можливий наступ на місто, а постійні обстріли з боку окупантів. 

Водночас військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий поділився своїм прогнозом. Він заявив, що у найближчі місяці наступу на Харків з боку загарбників не буде, і це стосується також міста Суми. 

Вас також можуть зацікавити новини: