Росія накопичує війська в Білорусі / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов оцінив загрозу повторного наступу російських військ на Київ з боку Білорусі.

Відповідаючи на питання, чи вистачить у України сил захистити столицю від нового вторгнення Росії, експерт заявив, що кордон з Білоруссю перетворено на "суцільний укріпрайон".

"Якщо вони зберуть там 100-200 тисяч війська, тоді ми будемо говорити про загрозу повторного походу на Київ. А навіть 20-30 тисяч російсько-білоруського війська навряд чи сьогодні зможуть дійти до Києва. Бо сьогодні не 24 лютого. У нас розгорнуті сили оборони, ми маємо величезний бойовий досвід. І ми обладнуємо наш захист", – заявив Жданов.

Експерт не вважає, що така загроза на сьогоднішній день існує.

"Гіпотетично вона є, але практично вона на сьогоднішній день у самому-самому зародковому стані", – додав він.

Російські війська в Білорусі: останні новини

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Росія розмістила на території Білорусі ракетні комплекси "Іскандер" і С-400. При цьому комплекси С-300 росіяни перекидають на Донбас, щоб завдавати ударів не тільки по інфраструктурі, а й по позиціях українських військових.

Як повідомляв військовий експерт Олександр Коваленко, на даний момент на території Білорусі знаходяться підрозділи російських військ чисельністю 9 тисяч осіб (13 БТГр).

За даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн", Білорусь направила в основну ударну силу своїх ВС більше 1000 строковиків.