Бойові дії активізуються, прогнозує Жданов / фото ua.depositphotos.com

Війна в Україні не буде заморожена. Через тиждень або трохи більше того на фронті буде спостерігатися активізація бойових дій з боку ЗСУ.

Такий прогноз зробив Олег Жданов, зазначивши, що у України є реальний шанс скористатися перевагою, не давши Росії перепочинок для того, щоб вона спробувала "вирівняти ситуацію".

Він прогнозує, що наступного тижня має відбутися перекидання військ ЗСУ.

Відео дня

"Росія теж проводить перегрупування. А далі, я думаю, ми будемо спостерігати активізацію бойових дій. У всякому разі з нашого боку. Адже прогавити такий шанс... Чим більше Росія просить переговорів, а зараз просто виття стоїть з Кремля ... чим більше просить – тим більше треба атакувати", – заявив Жданов.

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Бахмутському на Авдіївському напрямках фронту війни в Україні російські війська основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій. На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На Криворізькому та Херсонському напрямках створюють ешелоновану систему оборони, вдосконалюють фортифікаційне обладнання.

Тим часом у прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ продовжує утримувати окремі підрозділи своїх військ.

Загальні бойові втрати Росії на війні в Україні з 24 лютого орієнтовно склали близько 84 тисяч 600 чоловік особового складу.