На Донбасі захопили в полон топ-окупанта / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Третя штурмова бригада взяла в полон командира добробату армії РФ.

Як повідомляє прес-служба бригади, внаслідок унікальної операції на Бахмутському напрямку воїни захопили в полон майора, командира добровольчого батальйону "Алга" 72 омсбр РФ. 

"Тепер він - один з представників обмінного фонду серед старшого офіцерського складу окупантів. Стан свого підрозділу ворог коментує словами: "Тут пи*да сколько полегло", - зазначають у бригаді, анонсуючи повне відео бою згодом.

На кадрах видно, що майор з позивним "Ява" потрапив у полон під час штурму однієї з ворожих позицій. Він отримав поранення. Підлеглі, очевидно, йому не допомогли.

Поранення було осколковим. Майор поскаржився, що "не добіг". Усі інші окупанти позицій втекли вранці, коли українські воїни розпочали штурм.

Росіяни у полоні

Раніше очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що з тих російських військових, які потрапляють у полон, близько 20% – здаються добровільно.

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко розповів, як живеться російським військовослужбовцям в українському полоні, де до них ставляться відповідно до норм Женевської конвенції, добре годують та організовують дозвілля. 

Нещодавно росіянка вперше за час повномасштабного вторгнення Росії приїхала за своїм полоненим чоловіком-окупантом Євгеном Ковтковим. Жінка приїхала з Красноярська із двома доньками.

Вас також можуть зацікавити новини: