Росія вивела у Чорне море ракетоносій "Буян" / фото Міноборони РФ

У Чорному морі зафіксовано присутність двох російських кораблів, оснащених крилатими ракетами.

Як повідомляє пресслужба Сил оборони півдня, в Чорне море після певної перерви ворог вивів на бойове чергування ракетоносії.

Зокрема йдеться про два малих ракетних кораблі проекту "Буян-М". За даними українських захисників, ці бойові одиниці російського військового флоту можуть нести до 16 ракет типу "Калібр".

Відео дня

"Рівень ракетної небезпеки дуже високий. Будьте уважні до сигналів повітряних тривог, реагуйте оперативно", - наголошують у пресслужбі.

Що таке "Буян"

Малі ракетні кораблі проєкту 21631 "Буян-М" — серія російських багатоцільових малих ракетно-артилерійських кораблів (МРК) 3-го рангу малої водотоннажності з керованим ракетним озброєнням ближньої морської зони класу "річка-море". Офіційне призначення кораблів цього проекту — охорона та захист економічної зони держави у внутрішніх морських басейнах. Насправді вони завдають ударів по Україні, починаючи з початку повномасштабної війни, яку розв’язала РФ у лютому 2022 року.

Протикорабельні ракети зі складу комплексу "Калібр" можуть вражати морські цілі на відстані до 500 км.  

Станом на січень 2021 року, 9 кораблів було побудовано та у складі флоту РФ, ще 3 будувалося.

Нагадаємо, сьогодні вранці російські ракетоносії на чергуванні у Чорному морі були відсутні. Сили оборони півдня повідомляли, що корабельне угруповання ворога розгорнуто в кількості 8 кораблів, з яких 7 - перебувають у Чорному морі та один - в Азовському. Кораблі загарбників маневрували вздовж узбережжя РФ і тимчасово окупованої Автономної республіки Крим.

Водночас окупанти застосували дві керовані авіабомби в напрямку острова Зміїний.

Вас також можуть зацікавити новини: