Німецькі ЗМІ назвали сценарії можливого нового наступу росіян на Україну / фото ua.depositphotos.com

Новий наступ Російської Федерації може статися в квітні 2023 року. Москва розраховує на допомогу Мінська.

Німецькі ЗМІ назвали кілька варіантів можливого розвитку подій. Видання Neue Zürcher Zeitung пише, що Росія в квітні може почати вторгнення на підконтрольну Україні частину Донецької та Луганської областей. При цьому президент РФ Володимир Путін розраховує на допомогу Олександра Лукашенка.

Зазначається, що війська Білорусі можуть використовувати як відволікаючий фактор. Річ у тім, що "українським захисникам доведеться розділитися, щоб відбити можливе вторгнення з півночі".

Відео дня

Водночас аналітики вважають, що Мінськ не піде на пряму конфронтацію з Києвом, але Лукашенко може розгорнути армію. У цьому випадку метою Москви буде повний контроль над Донбасом.

Ще одним варіантом є вступ у війну білоруської армії. Хоча це сценарій малоймовірний. У цьому випадку президент РФ хотів би захопити всю територію України. Для реалізації цієї ідеї необхідно, що війська Білорусі наступали на Київ, а російська армія – на Донбас.

"Якщо армії Путіна вдасться просунутися на захід України, війська можуть відрізати Західні поставки і змусити український уряд капітулювати. Однак ця стратегія вимагатиме загальної мобілізації в Росії, оскільки російська армія вже значно ослаблена війною в Україні і вимагатиме більше солдатів", - йдеться в статті Kreiszeitung.

У свою чергу Focus пише, що в цьому випадку росіяни будуть намагатися "дійти до польського кордону, щоб перешкодити поставкам зброї із Заходу і окупувати Придністров'я, що відколовся від Молдови регіон".

"Для другого сценарію необхідна Російська загальна мобілізація, вважає міністерство, але це "досить малоймовірно з внутрішньополітичних причин". У той же час міністр оборони Росії Сергій Шойгу буквально кілька днів тому заявив, що чисельність армії повинна бути збільшена до 1,5 мільйона солдатів. 200 тисяч солдатів зараз проходять військову підготовку, заявив сам Путін", - зазначено в статті.

Новий наступ росіян на Україну - що відомо 

Глава Міноброни Олексій Резніков вважає, що Кремль планує новий наступ у лютому 2023 року.

У свою чергу українські розвідники вважають, що наступ російської армії можливий, але стан військ РФ погіршився з 24 лютого

Водночас у США не бачать ознак того, що Москва неминуче проведе повторний наступ на Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: