Під час навчань НАТО завдання ядерних ударів відпрацьовуватиметься з різних точок, поділився експерт / фото ua.depositphotos.com

Під час нових навчань НАТО відпрацьовуватиметься завдання ядерних ударів з моря, суходолу й повітря.

Ядерних вибухів не буде, розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі телемарафону.

Експерт зазначив, що під час навчань до Польщі перекинуть стратегічні бомбардувальники B-52, які, зокрема, призначені для завдання ядерних ударів.

"...Сполучені Штати вносять в програму навчань відпрацювання завдання ядерних ударів... ну, звичайно ж, випробувань не буде, і вибухів ядерних не буде, тому що НАТО дотримується мораторія на ядерні вибухи, який існує в світі. Але сама програма навчань передбачає такий варіант. До того ж, в навчаннях візьмуть участі всі компоненти - і морський, і сухопутний, і повітряний", - заявив експерт.

Навчання НАТО 2022 - важливі новини

17 жовтня 2022 року військово-повітряні сили всіх країн НАТО розпочнуть щорічні навчання з ядерного стримування. Навчання триватимуть до 30 жовтня, під час них над північно-західною Європою будуть задіяні десятки літаків.

У НАТО стверджували, що навчання є "звичайним регулярним заходом" і не пов'язані з будь-якими подіями, що відбуваються у світі.

Ядерні загрози Росії - це варто знати

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив в країні часткову мобілізацію і стверджував, що його країна застосує "всі засоби", якщо буде загроза її територіальній цілісності.

Варто зазначити, що Кремль вважає "своїми" захоплені українські території, а Київ за них активно бореться.

В українській розвідці вважають, що Росія здатна застосувати зброю масового знищення. США вже пригрозили російській стороні "катастрофічними наслідками" у разі застосування ядерної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: