Вашингтон введе нові санкції проти РФ за проведення так званих "референдумів"  / фото REUTERS

США попереджають Росію про "катастрофічні наслідки" в разі застосування ядерної зброї по Україні.

Про це заявив радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван в ефірі NBC, цитує CNN.

Також він зазначив, що Вашингтон введе нові санкції проти РФ за проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях.

Відео дня

"Якщо Росія перетне цю межу, наслідки для неї будуть катастрофічними. США дадуть рішучу відповідь. Через приватні канали ми детальніше пояснили, що саме це означатиме", - розповів Салліван.

Салліван пообіцяв, що найближчими днями від США буде більше заяв щодо псевдореферендумів.

Наслідки за "референдуми", зокрема, полягатимуть у нових економічних санкціях проти компаній за межами Росії, які підтримують воєнну машину РФ.

Білий дім в контексті ядерної зброї наголошує, що йдеться про "катастрофічні наслідки". 

"Ми зробимо усе можливе, щоб утримати Росію від цього кроку. І якщо вони це зроблять - ми відповімо рішуче", - зазначив Салліван.

Ядерний шантаж Росії

21 вересня президент РФ Володимир Путін, говорячи про ядерну зброю, заявив, що використає всі наявні засоби у разі нібито появи загрози територіальній цілісності РФ.

У своєму екстреному виступі, присвяченому оголошенню часткової мобілізації в РФ, він зробив таку цинічну заяву: "Всі, хто намагається шантажувати нас таким чином, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік".

Разом з тим українські військові експерти вважають, що такі заяви з боку РФ – не більше ніж ядерний шантаж, спрямований на те, щоб посадити Україну за стіл переговорів і змусити її погодитися на умови Кремля.

22 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що не вірить, що Путін використає ядерну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: