Росіяни атакували Харківщину / фото ua.depositphotos.com

У четвер, 7 березня 2024 року, російські окупаційні війська вчергове атакували Харківську область. Під ворожим вогнем опинився Купʼянськ

Про це повідомив очільних Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За попередніми даними, ворог атакував Купʼянськ з реактивних систем залпового вогню. 

"Загинули двоє цивільних людей – чоловік та жінка, дані встановлюються. Пошкоджені житлові будинки, є загорання автомобіля", – додав Синєгубов, наголосивши, що триває розбір завалів. 

Відео дня

Нагадаємо, що на Харківщині оголосили примусову евакуацію дітей з двох громад. Також ухвалено рішення про проведення обовʼязкової евакуації жителів 57 населених пунктів Куп’янського району.

Оновлено:  Внаслідок обстрілів Куп'янська з-під завалів врятували чоловіка і вилучили тіло жінки. Ще один чоловік загинув у власній оселі після прямого влучання ворожого снаряду в будинок. Про це повідомили в поліції Харківської області. 

Окрім Купʼянська, ворожого обстрілу зазнало ще одне місто в області. Вночі 8 березня російські загарбники вдарили по Чугуєву. Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синегубов, поранення отримали 17-річний хлопець та 37-річний чоловік.

Також зафіксовано руйнування поруч з девʼятиповерховим житловим будинком. Пошкоджені магазини, готель, близько 13 автомобілів.

У поліції ж кажуть, що в Чугуєві внаслідок обстрілів поранення отримали троє громадян, у тому числі 17-річний хлопець. З осколковими пораненнями їх доправили до лікарні.

Удари РФ по Україні: останні новини

Вдень 7 березня окупанти обстріляли прикордоння Чернігівщини. Внаслідок атаки загинув цивільний чоловік 1972 року народження – його тіло біля воронки знайшли сусіди. 

Крім того, РФ завдала удару по Сумах. У місті пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. Згодом в ОВА уточнили, що постраждали приміщення школи, центральної міської лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги, водоканалу. 

Вранці росіяни атакували Одещину з літаків тактичної авіації з Чорного моря.  Противник спрямував на регіон ракету Х-31П, повідомили в Силах оборони півдня.

Вас також можуть зацікавити новини: