Крим скоро може опинитися під вогневим контролем ЗСУ / фото Радіо Свобода

Вже скоро тимчасово окупований Крим може опинитися під вогневим контролем українських військох, чиє завдання – зробити постачання з Криму неможливим. Про це заявив аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман. 

В ефірі телеканалу "Еспресо" експерт зробив припущення, що ворог відмовився від планів підривати завод "Титан" в окупованому Криму. 

"Україна має завдання відрізати та зробити неможливим постачання з Криму. У росіян залишилась одна дорога через Армянськ. Вважаю, що росіяни вже не планують підривати аміачний завод "Титан". Якщо вони його підірвуть, то окупанти сами себе відріжуть від можливості виходити та заходити в Крим. Коли ЗСУ вийдуть на узбережжя Азовського моря, тоді ми відріжемо Крим по суходолу від материкової частини РФ. І тоді вже в Крим нічого не можна буде завозити", – пояснив він.

Відео дня

Гетьман зазначає, що окупований півострів опиниться в оточеному стані під вогневим контролем ЗСУ. За його словами, ситуація для росіян стає критичною. 

"Після вдалих дій ЗСУ в Криму залишиться тільки Керченський міст й десантні кораблі, які вони перетворюють на вантажні й транспортні. Але зброєю, яка в нас є, ми зможемо притопити ті кораблі. Ситуація для росіян є критичною. Крим опиниться в оточеному стані. І тільки морем можливо буде щось підвозити, але це не дасть можливості підживлювати ті сили, які там перебувають. Увесь Крим буде під нашим вогневим контролем", – резюмував аналітик.

Новини Криму

Вранці 22 червня на Чонгарському мосту, який знаходиться на адмінкордоні з Кримом, пролунав вибух. За даними поплічників росіян, в результаті "прильоту" ракети Storm Shadow було пошкоджено автомобільне полотно. Рух мостом закрили.

Крім того, вранці півострів сколихнув землетрус. Поштовхи магнітудою 4,8 зафіксували о 05:42 за київським часом. Джерело землетрусу знаходилося в північній частині Чорного моря.

Раніше в Центрі національного спротиву повідомили, що партизани підірвали залізничні колії поблизу окупованої Феодосії. Цей удар призведе до збільшення дефіциту постачання ворожій армії.

Вас також можуть зацікавити новини: