Кремль могла атакувати Україна - ЗМІ / скриншот

Атаку безпілотників на Кремль у Москві організували спеціальні військові або розвідувальні підрозділи України.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дані американських спецслужб. При цьому видання наголошує, що у США не знають, який саме підрозділ міг організувати атаку, а також, чи знав про це президент Володимир Зеленський.

Таких висновків американські спецслужби дійшли після аналізу перехоплень повідомлень, де про причетність України говорять як російські, так і українські офіційні особи. Втім, конкретних доказів у американської розвідки немає.

Відео дня

NYT також пише, що США вважають Україну відповідальною за вбивство Дар'ї Дугіною, Владлена Татарського й низку атак російської території.

Офіційно цю інформацію не коментують ні у Білому домі, ні в  ЦРУ.

Атака на Кремль: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 3 травня РФ заявила про атаку на Кремль. Відразу після цього у мережі з’являлися відео атаки, на яких можна було побачити вибух над куполом Сенатського палацу.

Російська сторона звинуватила Україну у спробі вбити російського диктатора Володимира Путіна. Втім, в момент вибуху його не було в Кремлі.

В Україні причетність до цих ударів заперечили. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що цей удар міг бути російською операцією, яку здійснили для виправдання ударів по українським територіям.

Вас також можуть зацікавити новини: