Ситуація у Авдіївці критична / фото instagram.com/libkos

Боєць ЗСУ Євген Ієвлєв з позивним "Шейх" заявив, що ситуація в місті Авдіївка Донецької області доволі критична. Однак Збройні сили України не виходять з цього населеного пункту. 

"Маю спілкування з підрозділом, який майже два роки захищає Авдіївку. По-перше, не весь їхній склад, а частково вивели на ротацію, на доукомплектування. По-друге, це вже загальновідомий факт, що 3-тю штурмову бригаду завели в Авдіївку. Тобто ніяких таємних наказів, конспірологічних теорій, що всім надано наказ вийти з Авдіївки, такої інформації немає. Якщо була б така інформація, то ніякий штурмовий підрозділ туди не кидали б", - пояснив військовий в ефірі "Еспресо".

За словами "Шейха", він почув від своїх побратимів, що підрозділи, які стояли в Авдіївці, частково йдуть на ротацію, а решта - залишається.

Відео дня

"Але знаю зі слів побратимів, які працювали в напрямку БПЛА в одному з підрозділів. Саме від них знаю, що частково підрозділи йдуть на ротацію, але не весь склад. Це те, що можна наразі повідомити", - підсумував він.

Оборона Авдіївки - останні новини

3-я окрема штурмова бригада (ОШБр), яку нещодавно відправили в Авдіївку, виконує задачу утримати оборонні позиції, повідомив речник Олександр Бородін. Військові кажуть, що ситуація там гірша, ніж була у Бахмуті.

Воїни 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка також продовжують стояти в Авдіївці, попри безпрецедентні удари ворога.

Аналітики ISW вважають, що у разі окупації Авдіївки, росіяни не зможуть швидко просунутися й захопити великі населені пункти на захід від міста. Війська агресора зазнали дуже великих втрат і для захоплення нових територій, їм потрібен тривалий період відновлення й відпочинку.

Вас також можуть зацікавити новини: