Українські воїни боронять Авдіївку / скріншот

3-я окрема штурмова бригада (ОШБр), яку нещодавно відправили в Авдіївку, виконує задачу утримати оборонні позиції, повідомив речник Олександр Бородін в ефірі телемарафону.

"Ситуація дійсно критична, ворог продовжує тиск. І коли я кажу "тиск", це неймовірне співвідношення двох регулярних армій РФ, сили 7 до 1, якщо порівнювати з нами. Крім того, ворог почав застосовувати фосфори, збільшує кількість використання КАБів, він їх кидає і 50, і більше на добу. Це величезна кількість на такий невеликий плацдарм", – сказав Бородін.

Він також додав, що Сили оборони вже знищили на цьому напрямку дві бригади ворога. 

Відео дня

"Ситуація дуже складна саме через співвідношення сил та нескінченну кількість ресурсів у ворога. Ми вже знищили дві бригади, але у ворога постійна підтримка йде, замість одного знищеного батальйону, йде інший. І немає жодного горизонту, ніби у них може щось там закінчитися - як у людях, так і в ресурсах", – пояснив речник 3-ї ОШБр.

За його словами, ситуація в Авдіївці зараз значно складніша, ніж була у Бахмуті. Адже на деяких ділянках фронту оборонні дії ведуться на 360 градусів можливого ураження від ворога. 

"Якщо порівнювати критичний момент у Бахмуті і зараз, то в Авдіївці ситуація складніше. Тому що у ворога величезна кількість КАБів, техніки. "Вагнера" берегли техніку і працювали більше людьми. Тут же це танкові атаки, разом з піхотою, великою кількістю БТР, БМП, авіації, FPV, такого в Бахмуті часів "вагнеревців" не було. Там теж було складно, але тут вже – надскладно", – пояснив Бородін. 

Ситуація в Авдіївці погіршується: що треба знати

Як повідомляв УНІАН з посиланням на Інститут вивчення війни, у разі окупації Авдіївки росіяни не зможуть швидко просунутися й захопити великі населені пункти на захід від міста. Адже ворог поніс великі втрати, штурмуючи місто. 

Раніше у 3-й ОШБр заявили, що російські окупаційні війська стягнули в Авдіївку Донецької області елітні війська.

Вас також можуть зацікавити новини: