Сергій Цехоцький розповів про серйозну зміну ситуації на Авдіївському напрямку / колаж УНІАН зі скріншоту й фото wikimedia.org

Офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький розповів про поточну ситуацію на Авдіївському напрямку.

Про це він розповів в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо ситуації на Авдіївському напрямку. "На смузі оборони нашої бригади практично все без змін. Важко, але ситуація, всі практично позиції і територія контролюється в зведеній зоні. Противник за останню добу посилив артилерійські, танкові, мінометні обстріли наших позицій. Дуже посилив", - розповів Цехоцький.

Крім того, "традиційно" не припиняються скиди з ворожих дронів. "Відчувається, що вони напружили всі свої м’язи, якщо можна так назвати, все, що у них є в наявності, для того, щоб досягнути певних успіхів. Не певних, а ми знаємо, який успіх - взяти Авдіївку, оточити її, зайти туди, захопити, відрапортувати своєму фюреру", - сказав офіцер.

Відео дня

Він підкреслив, що українські військовослужбовці роблять все можливе, аби такого не трапилося. "На нашій ділянці ситуація абсолютно точно контрольована нашими підрозділами", - додав Цехоцький.

На запитання щодо того, хто саме входить в ті сили ворога, які намагаються наступати на їхній ділянці, офіцер розповів, що "більшу концентрацію вони роблять на саму Авдіївку, тому туди кидають вже й спецпризначенців, наскільки вже доступна інформація є у всіх пабліках".

Ось де знаходиться авдіївка - карта / скріншот

"У нас традиційно поки що йдуть так звані "перший армійський корпус", підсилений підрозділами 110-ї мотострілецької бригади… Десятками за добу знищуємо. За минулу добу, мабуть, до 50 було вбитими, пораненими", - сказав військовослужбовець. Він також зауважив, що ворог намагається відволікати увагу від самої Авдіївки та концентрує значний шквал вогню по всій лінії фронту.

У центрі уваги Авдіївка - новини, які варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, у своєму ранковому зведенні сьогодні, 16 лютого, Генеральний штаб ЗСУ поінформував, що на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще п’ять атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області. Згідно з ухваленим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: