ЗСУ продовжують обороняти Авдіївку/ фото Телеграм канал Ганна Маляр

Авдіївка й надалі залишатиметься гарячою ділянкою фронту. Окупаційна армія почала третю хвилю механізованих, броньованих штурмів в районі міста.

"Процес атак противника на Авдіївку триває й після його втрат, тиск противника не зменшується. Ворог намагається просуватися в бік Степового через залізницю. Було відео, як 47-ма механізована бригада за допомогою БМП знищила противника. Після цього ворог почав рухатися на північ у бік Кераміка, намагаючись розширити флангову зону за межами залізниці", - розповів в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець

За його словами, найскладнішою ділянкою є промка між Авдіївкою і Ясинуватою. Там загарбники використали військову хитрість - шляхом підкопу і підриву вийшли на поверхню.

Відео дня

"Російські військові через цей підкоп вилізли на поверхню в межах наших позицій, і закріпилися, що частково вплинуло на ситуацію в бойових діях. Також ворог намагається зайти до коксохіму, але його там вибивають й знищують. Паркан навколо коксохіму усіяно російськими тілами. Авдіївка й надалі залишатиметься гарячою ділянкою фронту", - підсумував Згурець.

фото DeepState, скріншот

Оборона Авдіївки - ситуація на фронті

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прогнозував, що російські окупанти під час нової хвилі наступу хочуть оточити місто Авдіївка Донецької області чи здійснити маневри, які дозволять взяти під вогневий контроль трасу, що є основною логістичною артерією.

Через постійні обстріли Авдіївка стає схожою на Марʼїнку, заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За словами експертів, російські окупаційні війська намагатимуться окупувати Авдіївку Донецької області знову і знову, доки не досягнуть мети. Їм потрібно показати успіхи, щоб Кремль міг їх використати під час президентської кампанії перед виборами. 

Вас також можуть зацікавити новини: