Кількість жертв російського удару по Кураховому збільшилася до десяти / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Кількість загиблих мирних жителів міста Курахове Донецької області, яке російські окупанти обстріляли з РСЗВ у середу, 7 грудня, збільшилося до 10. 

Як заявив у своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський, атака росіян по місту була дуже жорстокою і абсолютно прорахованою. 

"Донеччина – сьогодні ж російська армія завдала удару по Кураховому, дуже жорстоко, абсолютно прораховано. Саме по мирних людях. По звичайних людях. По ринку, елеватору, заправці, автостанції, по житловому будинку. У переліку загиблих станом на зараз – десять осіб, багато поранених. Мої співчуття рідним і близьким... Вічна пам'ять всім жертвам російського терору!" , – зазначив Зеленський. 

Відео дня

Ситуація на Донбасі

Донецька область є одним з найгарячіших районів ведення бойових дій. Російські окупанти щодня обстрілюють населені пункти області.

Так, росіяни не залишили в Лимані Донецької області після себе жодної цілої багатоповерхівки. Місцеві жителі не мають ніяких комунікацій і можуть розраховувати тільки на волонтерів. Місто досі перебуває під обстрілами. 

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко висловив думку, що українське місто Бахмут на Донеччині стане тим містом, яке виснажить запаси артилерійського боєкомплекту у російських окупаційних військ.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, що темпи контрнаступу України на Донбасі зростуть в найближчі тижні. Експерти припускають, що ні російські, ні українські військові не припинять наступальні операції взимку – оптимальний час для війни за участю механізованих підрозділів.

Вас також можуть зацікавити новини: