Запаси боєкомплекту у Росії виснажуються / фото ua.depositphotos.com

Українське місто Бахмут у Донецькій області стане тим містом, яке виснажить запаси артилерійського боєкомплекту у російських окупаційних військ.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, зазначивши, що Росія настільки відчайдушно намагається окупувати це місто, що здається, весь вогневий вал тільки там.

"Концентрація артилерії на цьому вузькому напрямку матиме для російських військ серйозні наслідки, а саме – виснаження складів до рівня непридатних до застосування боєприпасів, з усіма витікаючими наслідками. А як бонус – знекровлення підрозділів. У підсумку, росіяни зараз під Бахмутом забивають собі в труну цвях. Бездарно, наполегливо, відчайдушно", – зазначив експерт.

За словами Коваленка, далі Росія зможе розраховувати лише на власне виробництво – від 1 до 1,5 мільйона артилерійських пострілів тих чи інших калібрів на рік.

"Виключно розраховуючи на своє внутрішнє виробництво Росія може забезпечити в середньому від 2,5 до 4 тисяч пострілів на добу, що в 9 і 5 разів менше сьогоднішнього потенціалу. Не забуваючи про логістику і проблематичність доставки. І це ще навіть не згадав і про те, що йде знос ресурсу стволів, а також знищення в артилерійських дуелях російської арти. Якщо Бахмут не цвях в труну російського артилерійського потенціалу, тоді що?" – задався питанням експерт.

Бахмут: останні новини

Нагадаємо, офіцер батальйону "Свобода" НГУ Андрій Іллєнко заявив, що Росія кинула на Бахмутський напрямок всі боєздатні частини своєї армії.

Битва на Донбасі стане останньою для російської армії. РФ стягнула туди всі свої сили і тепер не в змозі їх перекинути на інші напрямки, зазначив військовий експерт Олег Жданов.

На думку військового експерта Романа Світана, за Бахмут доведеться битися до останнього окупанта, бо за нього взялися найманці ПВК "Вагнер".