Ходжес назвав головний пріоритет для звільнення Мелітополя / фото ua.depositphotos.com

Колишній командувач армії США у Європі генерал Бен Ходжес вважає, що для звільнення тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області першочерговим пріоритетом є припинення руху російської логістики через Маріуполь та Мелітополь до Криму.

В інтерв'ю NV генерал пояснив, що дорога через Маріуполь та Мелітополь до Криму є своєрідним сухопутним мостом, який з'єднує окупований півострів із материком. 

"Тому українські сили повинні мати можливість руйнувати їх, завдати удару по логістиці, транспорту, залізниці, штабах уздовж цього сухопутного мосту або в Мелітополі, або в Маріуполі, або десь посередині між ними", – додав Ходжес.

Відео дня

За його словами, ймовірно, спецпідрозділи, партизани чи хтось ще зможе порушити ці ланцюги настільки, що Крим стане ізольованим. Він вважає, що саме це має бути пріоритетом для українських військ.

Ситуація в Мелітополі

У Мелітополі російські окупанти демонтували пам'ятник Тарасу Шевченку. Оскільки вони бояться народного спротиву, то все зробили вночі. Міський голова Мелітополя Іван Федоров зазначив, що росіяни хочуть силоміць нав'язати українцям "русскій мір".

Крім того, під Мелітополем на тимчасово окупованій частині Запорізької області ввечері в четвер, 19 січня, пролунали потужні вибухи. "Приліт", ймовірно, був біля будівлі сауни, якою користувалися офіцери російської армії.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти перетворили Мелітополь на військову базу та хаб для "двохсотих". Місто стало логістичним центром для перекидання військових і озброєння на фронт, а тепер ще й хабом для ліквідованих загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: