Деякі підрозділи окупантів на півдні втратили боєздатність, каже Коваленко / фото t.me/infosprotyv

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко заявив, що російська 80-й ОМБр (Арктична) і "Шторм" на півдні України зазнають критичних втрат.

Як зазначив експерт у своєму Телеграм-каналі, підрозділи окупаційних військ, які утримують Кінбурнську косу, фактично втратили боєздатність. При цьому посилення не планується.

"Через втрати виник критичний дефіцит особового складу, що не дозволяє повноцінно утримувати локацію. Лінію протяжністю 1 км, з 6 вогневими точками доводилося контролювати групі менше взводу – 4 людини. Забезпечення підрозділів підірвано і не здійснюється своєчасно, посилення групи не планується. Мрії про експансію Арктики були поховані на Кінбурнському півострові. У прямому і переносному сенсах", – підкреслив Коваленко.

Відео дня

Війна в Україні: актуальні новини

26 червня стало відомо, що українські військові звільнили село Рівнопіль Донецької області. Населений пункт був під окупацією з березня 2022 року.

Командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський розповів, що українські військові зачистили плацдарм окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Він також опублікував відео операції.

Крім того, військовий експерт Олександр Коваленко розповів, що українські військові в Запорізькій області проривають смугу забезпечення ворога. Є успіхи і в Бахмуті Донецької області.

Вас також можуть зацикавити новини: