Коваленко оцінив просування ЗСУ на різних ділянках фронту / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові просуваються на декількох напрямках на передовій. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що в Запорізькій області наші захисники проривають смугу забезпечення ворога, а в Бахмуті Донецької області події відбуваються вже в самому місті. 

"Запорізька область – насамперед ми зараз спостерігаємо прорив поступальний і досить вивірений. Тому я не виключаю, що найближчим часом ми зможемо побачити вихід… хоча, в принципі, за деякими напрямками ми вже бачимо вихід Сил оборони України до другої лінії оборони, тобто до основної лінії оборони російських окупантів", – зазначив він в ефірі FREEДОМ.

Експерт наголосив, що доволі цікаво складається ситуація на плацдармі Бахмута. Наші військові почали з новою силою обвалювати фланги російських окупантів. Коваленко додав, що успіхи є не лише на флангах.

Відео дня

"Адже те, що зараз розвивається в районі Бахмута, – це не тільки північно-західний і південно-західний сектори, це ще й саме місто. У самому місті також почалися цікаві дії з боку Сил оборони України, які почали повертати під свій контроль ті чи інші позиції. Більше подробиць, я думаю, найближчим часом буде від офіційних осіб, але тенденція дуже позитивна", – зауважив оглядач.

Водночас напрямки Кремінна – Лиман – Сватове – Куп’янськ противник використовував, щоб відвернути увагу Сил оборони і відтягнути частину ресурсів від Запорізького та Донецького плацдармів. Однак це їм не вдалося, оскільки Генштаб уже давно підготував позиції для оборони на цій ділянці. Будь-які спроби наступу з боку окупаційних військ були передбачувані, тож ворога були готові зустріти. 

"Безумовно, складно. Безумовно, там дуже серйозний натиск, але вони наступають з відкритих позицій, які добре нам відомі. У той час як Сили оборони України облаштували фактично всі лінії оборони в закритих позиціях, і росіянам зараз навіть імітувати досить-таки непросто. Вони просто розтрачують свій ресурс, який у них був накопичений ще з кінця 2022 року на цій ділянці", – резюмував Коваленко. 

Наступ ЗСУ: важливі новини з передової

Українські воїни  зачистили плацдарм окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Операцію проводили захисники 1 роти 1 механізованого батальйону 3-ї окремої штурмової бригади.

Крім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони звільнили село Рівнопіль на Донеччині. Його окупанти захопили ще у перші тижні вторгнення – у березні 2022 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: