На Луганщині окупанти розбирають кладовища / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти крадуть надгробні плити на кладовищах у Попасній Луганської області, а потім продають їх в Росії. При чому продають вкрадені плити родичам ліквідованих мобіків.

Як розповів в ефірі "Еспресо" колишній очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, окупанти не збираються відновлювати зруйновані російською армією міста Луганщини.

"Вони офіційно про це говорять. Мало того, росіяни змогли перевершити самих себе. В Попасній окупанти розбирають кладовища. Зокрема, забирають надгробні плити, шліфують їх, щоб забрати прізвища, портрети та дати, а потім продають їх в Росію. Продають їх росіянам, родичі яких були мобілізовані й знищені в Україні", – наголосив Гайдай.

Відео дня

Війна в Україні: останні новини

У вівторок, 18 квітня, окупанти вдарили по Сумщині з території РФ. Внаслідок смертоносного артилерійського обстрілу загинула жінка. Прокуратура вже розпочала досудове розслідування.

Від ворожого вогню потерпає і Харківщина. Там внаслідок російського удару постраждала 18-річна дівчина. Її госпіталізували.

 Водночас на окупованій частині Херсонської області окупанти готуються до втечі. Херсонський депутат Сергій Хлань зазначив, що росіяни "сидять на чемоданах".

Вас також можуть зацікавити новини: