Окупанти готуються тікати з Херсонщини / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Представники російських окупаційних військ на лівобережній частині Херсонської області вже готуються тікати від Збройних сил України. Противник   не може сховатися від вогню українських захисників.

Як розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, українські військовослужбовці постійно накривають вогнем угруповання російських військ.

"Окупанти намагаються підвозити боєприпаси та ховати техніку на промисловій базі у Каховці. Скадовський район окупанти вважають безпечним для себе регіоном, але туди постійно прилітає. Де б вони не ховалися та не намагалися створювати військові резерви на лівобережній частині Херсонщини, їм це не вдається. Бойового духу в окупантів вже немає. Вони сидять на валізах та чекають, коли зможуть тікати від наших Збройних Сил", – зазначив Хлань.

Відео дня

Водночас російські війська почали мінувати лівобережжя Херсонщини. Так, у Новій Каховці та Каховці росіяни закопують бочки з невідомою речовиною та вибухівку.

"Вони повторюють той самий сценарій, який відбувався на правому березі. Окупанти провели тотальне пограбування у Новій Каховці й Каховці. Останній тиждень терористи вивозили все обладнання та спецтехніку з Каховського магістрального каналу насосної станції", – зауважив депутат.

Ситуація на окупованих територіях

На тимчасово окуповані території Херсонської та Луганської областей нібито заявився російський диктатор Володимир Путін. Відео з ним публікували низка пропагандистських ресурсів. 

Водночас окупанти продовжують терор місцевого населення на захоплених територіях. На Херсонщині посилюють тиск на людей задля вручення російського паспорту. Це, як зауважив заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, може становити загрозу для мешканців, оскількиї потім їх можуть мобілізувати.

Схожу заяву днями зробив і мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров. За його словами, дані мешканців, які отримали російські паспорти, передаватимуть до "військкоматів". Він додав, що паспорт РФ на окупованих територіях є "квитком до призову та першочергової мобілізації".

Вас також можуть зацікавити новини: