Окупанти готуються до всіх сценаріїв / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують мінувати узбережжя річки Дніпро та будувати оборонні укріплення на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Екс-заступник мера Херсона Роман Головня в ефірі телеканалу "Еспресо" пояснив, що окупанти готуються до можливого форсування Дніпра.

"Окупанти мінують узбережжя річки Дніпро. Вони мінують територію протитанковими мінами, в тому числі розставляючи їх і у воді. Це говорить про те, що вони можуть готуватись до форсування Дніпра. Такий сценарій розвитку слід враховувати, оскільки ми воюємо проти підступного ворога", - розповів він.

Відео дня

За словами Головні, окупанти замінували майже все узбережжя Дніпра на лівому березі Херсонської області.

"Ще влітку минулого року, коли окупанти відступали з правобережжя Херсонщини, вони готували оборонні укріплення на окупованій території. Росіяни замінували територію по всьому узбережжю річки Дніпро. Також побудували лінію окопів вздовж узбережжя Дніпра. Тому, думаю, вони готуються до різних сценаріїв розвитку подій", - підсумував екс-заступник.

Ситуація у Херсонській області

Як раніше повідомляв УНІАН, армія РФ на тимчасово окупованій території Херсонської области посилила "поліцейські" рейди та тиск стосовно українців. 

На тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники привласнюють, зокрема, бази відпочинку.

За даними ОК "Південь" російські війська відходять від лінії зіткнення, щоб максимально забезпечити відстань, недосяжну для українських засобів ураження.

Вас також можуть зацікавити новини: