Окупанти намаглися наступати на кількох напрямках: ЗСУ дали відсіч

Значну увагу ворог приділяє повітряній розвідці БпЛА.

Російські окупанти здійснили кілька невдалих спроб наступу.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України щодо оперативої інформацію станом на 18.00.

В повідомленні сказано, що на Харківському напрямку противник із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії обстріляв цивільну інфраструктуру в районах ряду населених пунктів і "підтримує високу інтенсивність ведення розвідки БпЛА". Також зазначається, що ворог завдав авіаційних ударів по району Руських Тишків та здійснив невдалу спробу наступу у напрямку Прудянки.

В Генштабі зазначають, що на Слов’янському напрямку вогневого впливу зазнали позиції Сил оборони в районах населених пунктів Долина, Богородичне, Дібрівне. "Авіаційного удару завдано біля Вірнопілля. Противник намагається покращити логістичне забезпечення своїх військ", - сказано в повідомленні.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії неподалік Веселого, Богородичного, Закітного, Григорівки та Спірного і завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Спірне, Івано-Дар’ївка.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли об’єкти військової та цивільної інфраструктури в районах Бахмута, Соледара, Зайцевого та Кодеми.

"Силами оборони України відбито спроби наступу противника у напрямках населених пунктів Весела Долина, Бахмут, Зайцеве, Майорськ та Кодема", - повідомляє Генштаб.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу у напрямках населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Красногорівка та Мар’їнка, зазнав втрат і відійшов.

"На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли позицій наших військ в районах населених пунктів Новомихайлівка, Пречистівка і Велика Новосілка. Ворог спробував покращити тактичне положення у районі Перемоги, успіху не мав", - повідомляє Генштаб.

На Запорізькому напрямку окупанти обстріляли ряд населених пунктів, вони задіяли авіацію для ударів біля Червоного, Дорожнянки і Новосілки.

В повідомленні сказано, що на Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних позицій і вживає заходів з поповнення втрат та відновлення логістичного забезпечення угруповання військ. Окупанти обстрілювали із танків, ствольної та реактивної артилерії ряд населених пуктів, зокрема, Миколаїв, також авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів Андріївка, Ольгине і Плотницьке. В Генштабі зазначають, що значну увагу ворог приділяє повітряній розвідці БпЛА.

Нагадаємо, контрнаступ ЗСУ на півдні України розпочався 29 серпня. При цьому в Силах оборони півдня закликали до інформаційної тиші щодо дій українських захисників.

За словами радника ОПУ Олексія Арестовича, ЗСУ перейшли в невеликий наступ і прорвали лінію фронту на кількох ділянках. А журналісти CNN з посиланням на джерело в Збройних силах розповіли про звільнення чотирьох сіл у Херсонській області. Однак українська сторона офіційно цю інформацію не підтвердила.

Вас також можуть зацікавити новини: