Окупанти не мають шансів на прорив на Донбасі / фото Міноборони РФ

У Росії немає жодних перспектив прориву української оборони на Донбасі. Тим часом українське командування показує професійну роботу з оборони.

Як заявив в інтерв'ю NV військовий аналітик, екс-командувач армією США у Європі Бен Ходжес, з 2014 року Росія змогла окупувати 10-15% території України, включаючи Крим. Зараз же путінській армії мало кількох місяців для захоплення Бахмута. Місто-фортеця досі стоїть. 

"Зараз після місяців і місяців боїв біля Бахмута, вони, здається, все ж таки беруть це маленьке місто Соледар, продовжують бої навколо Бахмута і втрачають тисячі людей та не можуть відкинути звідти українських солдат. Навіть якщо вони це зроблять, тоді що? Якщо відійти від емоційної складової, це не призведе ні до чого важливого для російської армії. Вони не мають там підривних сил, і не видно перспектив для якогось прориву, який вони б могли влаштувати", – пояснив Ходжес.

Генерал зауважив, що українське командування професійно організувало оборону Донбасу, а нарощування ресурсів Сил оборони України не дає окупантам шансу на прорив.

Війна в Україні: головне

Вранці 21 січня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни на Донбасі атакували захисників нашої країни біля низки населених пунктів, в тому числі Бахмута. Українські воїни відбили атаки супротивника.

Німецькі спецслужби заявили, що успіх окупантів на Бахмутському напрямку може обернутися справжньою катастрофою для України, адже це дозволить росіянам просунутися далі вглиб України.

На думку ізраїльського аналітика Ігаля Левіна, російська армія вже почала наступ, хоч і не такий масштабний, як заявляли кремлівські пропагандисти. За його словами, йдеться про Запорізький напрямок, що підтверджують опосередковано й дані Генштабу.

Вас також можуть зацікавити новини: