Окупанти просуваються під Авдіївкою / УНІАН

Російські війська рухаються вперед біля Авдіївки Донецької області. Це підтверджують геолокаційні дані.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), росіяни продовжили наступальні операції на Авдіївському напрямку 14 грудня і здійснили підтверджене просування вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 грудня, показують, що російські війська просунулися трохи південніше залізничної лінії, яка проходить на північний захід від Степового (приблизно 7 км на північний захід від Авдіївки).

Російські "воєнкори" стверджують, що загарбники продовжують важкі штурми поблизу Степового і просуваються вздовж залізничної лінії в районі цього населеного пункту.

Відео дня

Речник української бригади, дислокованої на Авдіївському напрямку, припустив, що окупанти ведуть особливо інтенсивні обстріли на ділянці між Степовим і залізничною лінією, а також намагаються вивезти тіла загиблих у бою з цього району.

Російські блогери стверджують, що окупанти закріплюються на південно-східних околицях Авдіївки, зокрема, вздовж вулиці Колосова. ISW не знайшов візуальних доказів цих заяв.

Авдіївка сьогодні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, на Авдіївському та Мар’їнському напрямках два дні тривають масовані наступальні дії російських окупантів. Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський зазначив, що поблизу Авдіївки окупанти намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні. Ворог активно застосовує авіацію і керовані авіабомби.

Днями голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що попри погодні умови російські загарбники не полишають спроб захопити місто. Навколо Авдіївки тривають майже цілодобові ворожі штурми.

У британській розвідці зазначають, що впродовж останнього тижня Авдіївка залишалася сектором, де відбуваються найбільш інтенсивні бої на фронті. Зазначається, що російські наступи продовжують характеризуватися переважно нападами піхоти.

Вас також можуть зацікавити новини: