Росіяни оселяються в лісах та садових товариствах біля Сєвєродонецька / фото ua.depositphotos.com

У тимчасово окупованому Сєверодонецьку Луганської області не спостерігається скупчення російських військ. Натомість загарбники базуються на околицях міста.

Як розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" очільник Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, росіяни оселилися в лісах та садових товариствах.

"У самому місті скупчення військових немає. До міста постійно заїздять військові, вони їдуть придбати якісь товари і досить швидко переміщуються. Місцеві кажуть, що на околицях лісиста місцевість, садові товариства майже всі зайняті особовим складом окупантів", – заявив він.

Відео дня

Ситуація на окупованих територіях

На окупованій Херсонщині росіяни вимкнули мобільний звʼязок. Окупанти вивезли обладнання мобільного зв’язку на територію Росії.

Крім того, на тимчасово окуповані території України масово переїжджають російські кримінальники. У такий спосіб вони намагаються сховатися від покарання.

Водночас українські військові продовжують знищувати ворога навіть на тимчасово окупованій території. Так, за даними мера Мелітополя Івана Федорова, розвідники ліквідували щонайменше дві бази російських окупантів в Пологах та Василівці Запорізької області. 

Вас також можуть зацікавити новини: