Українські розвідники знищили бази окупантів на півдні / фото УНІАН, Володимир Гонтар

22 травня на тимчасово окупованій території Запорізької області українські розвідники знищили щонайменше дві бази російських окупантів. Вибухи пролунали в окупованих Пологах та Василівці.

"На території всієї запорізької лінії фронту щодня у ворогів поганий настрій, а від того наш настрій стає кращим. Вчора, 22 травня, розвідниками були ліквідовані щонайменше дві бази російських військових у Пологах та Василівці. Є відеозаписи, на яких видно, як після вибухів на цих базах окупанти утворили братську могилу", – розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров.

Крім того, у понеділок на території Мелітопольського району ліквідували "величезну кількість російських вояк". За словами Федорова, частину з них  відвезли до місцевих лікарень та шпиталів.

Відео дня

"Це десятки 200-х та 300-х, наприклад, тих, яких везли з Білозерки", – зауважив він.

Втрати Росії в Україні

Станом на ранок 23 травня 2023 року Генштаб повідомляв про ліквідацію 204 360 російських окупантів в Україні. 480 загарбників були знищені за минулу добу. Також росіяни втратили в Україні 309 літаків, 295 гелікоптерів, 3789 танків, понад 2800 безпілотників та тисячі одиниць іншої техніки.

Крім того, на Таврійському напрямку Сили оборони знищили більше двох рот російських окупантів. Українські воїни знешкодили 39 одиниць техніки противника. Зазначається, що протягом доби Сили оборони виконали на цьому напрямку 846 вогневих завдань. 

Вас також можуть зацікавити новини: