"Переконливе явище": Гуменюк підтвердила, що окупанти відмовляються воювати проти України

Всі полонені окупанти свідчать, що серед них ширіться розуміння, що "перспектив немає".

Начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк підтвердила інформацію про відмову воювати проти українців в деяких ворожих підрозділах.

Про це вона повідомила на брифінгу, відповідаючи на відповідне питання. Зокрема, журналісти запитали, чи правда, що в деяких частинах РФ почалися акції заколоту, солдати відмовляються воювати і через те їх забирає контррозвідка РФ.

"Це досить переконливе явище в цьому середовищі. Оскільки всі ті полонені, які поповнюють наш обмінний фонд свідчать одне й те саме – серед людей на тому боці ширіться розуміння, що перспектив немає (у ворога у війні проти України – УНІАН). Їх залишають, їх абсолютно обмежують логістично", - сказала Гуменюк.

За її словами, проблема окупантів з логістикою зв’язана не тільки з тим, що ЗСУ веде результативну "роботу" по відповідних ворожих центрах. Справа ще й в тому, що морально-психологічний дух ворога підірвано, співвідношення з командирами надто розхитані.

Як повідомляв УНІАН, 28 серпня стало відомо, що третій армійський корпус, який Росія почала перекидати в Україну, неукомплектований. Він являє собою "збірну солянку" з різношерстого зброду, непрофесійного та ненавченого. За даними військово-політичний оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, третій армійський корпус Росія почала формувати у травні, його чисельність повинна була становити 15 тис. осіб, проте у РФ не вийшло його укомплектувати.

Вас також можуть зацікавити новини: