Військовий зазначив, що відпочити-це нормально, перед тим, як нападати далі / фото wikimedia.org

Командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов з позивним "Філя" заявив, що тільки зрадники говорять про мир, про зупинку війни та зупинку бойових дій. Він вказав, що за цей час окупанти пройдуть навчання і стануть більш серйозними противниками.

"Той, хто говорить про мир, про зупинку війни, зупинку бойових дій - це зрадники. Я кажу відразу, тому що у нас одна дорога - це вбивати їх. І нам треба вбивати їх хоча б десять тисяч на місяць. Якщо менше, то будуть проблеми. Звідки така цифра? Коли ми вбиваємо підготовлених бійців і мотивованих, вони змушені відправляти на фронт непідготовлених. І це впливає і на деморалізацію, і на багато іншого. Тому нам треба їх постійно вбивати. Весь час, що ми їх перестанемо вбивати, поставимо на паузу, вони навчаться, перегрупуються, озброяться, полагодяться, відпочинуть і почнуть по-новому", - зазначив військовий в інтерв'ю ТСН.

Він нагадав, що це саме РФ напала на Україну, а не навпаки.

Відео дня

"Тут важливий момент, що вони нападають. Відпочити - це нормально, перед тим, як нападати далі. А якщо, скажімо, все, війна закінчилася. Люди скажуть, навіщо мобілізуватися? Там же війна вже закінчилася, тому що вона позиційна, взагалі не цікава, по три постріли. Як це було з Мінськими домовленостями. Люди починають розслаблятися, розбігатися, а у нас дійсно люди втомилися. Для нас це негатив", - пояснив військовий.

При цьому він вказав, що Україні вигідно, щоб Росія покинула нашу територію, але окупанти цього не зроблять.

"Якщо Росія не буде наступати, то наступати доведеться нам. Якщо Росія буде наступати, то, я вважаю, нам буде ефективніше тримати активну оборону і знищити якомога більше росіян, а потім знову ж наступати", - підсумував Філімонов.

Повернення до кордонів 1991 року - останні новини

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що головним завданням у війні з окупантами залишається перемога і повернення до кордонів 1991 року, навіть якщо війна триватиме довше, ніж очікувалося.

Водночас президент Володимир Зеленський щодо планів повернення до кордонів 1991 року зазначив, що в цьому питанні стратегія не може бути зміненою, може бути змінена тактика.

Вас також можуть зацікавити новини: