ЗСУ змушені воювати на межі можливостей / Колаж УНІАН

На заморожування війни сьогодні не погодиться ніхто, вважає військовий експерт Олег Жданов. Навіть Росія, ВПК якої не встигає за потребами ЗС РФ, враховує всі ризики такого рішення.

За словами Жданова, заморожування конфлікту допоможе переозброїтися не тільки російській армії, а й ЗСУ.

"Ми ж теж не будемо сидіти. Якщо зараз все зупиниться гіпотетично, то ми переозброїмо армію, ми її розгорнемо і підготуємо. Вийде знову - маршові роти з гвинтівками і автоматами проти високотехнологічного західного озброєння, яке вже буде (йти - ред.) не по краплі на годину", - пояснив Жданов.

Експерт зазначив, що наразі ЗСУ змушені воювати на межі можливостей через низькі темпи поставок і малі обсяги поставок озброєння.

"А тоді (у разі заморожування боїв - ред.) ми будемо повністю оснащені і будемо мати резерв... Ніхто не буде давати нікому перепочинку. І, до речі, Росія це прекрасно розуміє. Але вони розуміють, що перепочинок буде для обох сторін", - відповів Жданов.

Росія готує наступ - що відомо

Напередодні ISW писав, що Україні не вдалося розвинути контрнаступ на півдні в листопаді в основному через нерішучість Заходу поставити Україні західні танки і далекобійні РСЗВ.

Зараз же Росія намагається перехопити ініціативу і піти у новий масштабний наступ вже взимку. За словами Головнокомандувача ЗС Литви, Кремлю треба встигнути до початку передачі ЗСУ нових видів наступального озброєння, тобто - до кінця весни.

Британська розвідка пише, що ворог спробує піти в новий наступ на Донецькому напрямку.

Загрози наступу РФ з території Білорусі, за оцінками спостерігачів, наразі немає. Полігони країни РФ використовує для навчань мобілізованих, яких потім перекидає на схід України.

Після розгрому Росії контрнаступатиме Україна, впевнені експерти. Екс-глава ЦРУ Девід Петреус вважає, що метою наступальної операції України в цей період повинен стати, в тому числі, сухопутний коридор РФ до Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: