Для захоплення Москви Євгену Пригожину необхідно знайти причину для кровопролиття, вважає експерт / скріншот

"Кухарю" російського диктатора Володимира Путіна - ватажкові приватної військової компанії "Вагнер" Євгену Пригожину, для захоплення Москви потрібно опинитися в такій ситуації, в якій його нібито змусили пролити кров російських силовиків.

У РФ "далеко все не закінчено", розповів колишній радник Офісу президента Володимира Зеленського - військовий експерт Олексій Арестович, в ефірі "Фейгин Live". "Ну, версій безліч, починаючи з того, що йому потрібна долегітимізація. Адже удару по таборах теж ніякого не було, правильно, з якого все стартувало... Чистий фейк, так. І він частку свою легітимізації вибрав, а потім йому знадобиться ще одна частка цієї легітимізації. Дивіться - ми за мир, ми за відсутність пролиття російської крові, ми пішли в табори, а нам вдарили в спину. Ну і тут вже вибачте, не засудіть", - сказав він.

За словами Арестовича, ватажкові ПВК, "щоб взяти Москву і сісти в крісло Путіна, потрібно вбивати російських поліцейських, вбивати строковиків, що захоплення явно не викличе у мам тих же самих строковиків і так далі".

"...Тобто це така складна історія. І теоретично, якщо він ці плани зберігає, то, можливо, йому потрібно буде опинитися у безвихідній ситуації - коли він весь за мир, але його змусили...", - вважає екс-радник ОП.

"Бунт" Пригожина в Росії - сьогодні це варто знати

Євген Пригожин 23 червня звинуватив підконтрольних російському міністру оборони Сергію Шойгу російських солдатів у завданні удару по тиловому табору членів ПВК "Вагнер". Ватажок найманців звинуватив військове керівництво РФ у знищенні великої кількості окупантів і стверджував, що винних буде покарано.

24 червня з'явилася інформація, що посіпаки Пригожина взяли під контроль військові об'єкти в Ростов-на-Дону і Воронежі і нібито рухалися у бік Москви. ЗМІ дізналися, що "вагнерівці" ліквідували кілька одиниць військової техніки російських військ, в тому числі кілька вертольотів. 

Володимир Путін назвав дії "вагнерівців" зрадою, проте якісь жорсткі заходи проти бунтівників прийняті не були. Незабаром стало відомо, що з відома диктатора відбулася розмова Пригожина з псевдопрезидентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після бесіди Пригожин пообіцяв, що рух ПВК у бік Москви буде зупинено. Як з'ясувалося, "вагнерівці" отримали гарантії безпеки.

Колишній начальник Генерального штабу Великобританії генерал Річард Даннат попередив, що "Вагнер" може очолити нову атаку Росії на Київ з Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: