Бійці ЗСУ роблять все можливе для перемоги / фото ВМС ЗСУ

Наразі українські війська можуть лише проводити оборонні операції, а до наступальних дій ЗСУ не готові.

Як заявив генерал, колишній очільник Об'єднаного командування Збройних сил Великої Британії сер Річард Берронс в інтерв'ю "Радіо Свобода", Захід мусить більше допомогати Україні.

"Цієї підтримки достатньо, щоб Україна не втрачала більше території - і ми бачимо, як це відбувається в Бахмуті, але ще недостатньо, щоб дати Україні потенціал викинути Росію. І це відбувається здебільшого тому, що ще немає промислових потужностей", - зазначив генерал.

Відео дня

Нинішній хід подій на фронтах російсько-української війни Берронс порівнює з першими роками Другої світової.

"Історія тут дуже повчальна. Якщо подумати про Європу 1940 року, вона перебувала у жахливому стані перед тодішнім натиском нацистської Німеччини. І знадобилося цілих три роки, щоб створити сили та промислові потужності, щоб дійти до дня "Д" (операція союзників з висадки в Нормандії, - ред.) 1944 року", - сказав генерал.

На його думку, "якщо Захід продовжить допомагати на нинішньому рівні, це завадить Росії зламати Україну, але точно не дасть можливості отримати рішучу і швидку перемогу".

"У такому разі ця війна триватиме два, три, чотири роки, а потім, мабуть, сторони опиняться у якомусь гіркому безвихідному глухому куті", - додав генерал.

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози

Глава ГУР Кирило Буданов неодноразово говорив, що до кінця літа 2023-го ЗСУ вийдуть на кордони 1991 року й війна закінчиться. 

В РНБО заявляли, що точні терміни закінчення війни спрогнозувати неможливо, адже не все залежить від України. Є й інші фактори, наприклад, кількість і терміни поставок військової техніки від західних партнерів.

За прогнозами глави ДПСУ Сергія Дейнека, війна закінчиться в жовтні-листопаді 2023 року.